omslag

Ramonaleest Ramonaleest
26 mrt 2021

De cover laat het torso zien van een atletische man. Dit is echt niet de doorsnee man die we allemaal kennen. Ik vind het een goede voorkant voor een boek zoals deze. Het is wel het beeld dat de meeste hebben bij het new-adult genre.

We lezen dit verhaal in dagboek vorm. Dat vind ik zelf altijd iets minder en ook nu merk ik tijdens het lezen dat het me enorm tegenstaat. Het is eenzijdige conversatie, met af en toe een chat tussen B.B. en haar beste vriendin. Alles krijgen we vanuit het punt van B.B gepresenteerd.

Het verhaal op zich is grappig. B.B. komt erachter dat haar man haar dagboek leest. Nu gaat ze een geheim dagboek opzetten om hem wat meer complimenteus en romantischer te maken. Want dat wil nog wel ontbreken in hun relatie.

Ik moet wel toegeven dat ik het een enorme omslag vind die B.B. ondergaat. Van al die ‘slechte’ jongens naar zo’n goede man als Ken. Ik kon me er in het begin niet zo in vinden. Want zoals de vertelster zichzelf neer zet is het nu niet het meest nette meisje en is wel in voor een goede beurt. Maar gaande weg merk je dat B.B. toch wel echt gevallen is voor de lieve sportieve Ken en dat ze een gevoel bij zichzelf ontdekt die ze niet bij alle andere mannen heeft gehad. Ik vond het een aardig boek om te lezen. Ik ben wel benieuwd geworden naar de serie nu.

Meer recensies van Ramonaleest