noordenwind

Ramonaleest 01 juli 2025
Wren heeft alles voor haar zus over. Ze gaat zo ver dat ze zelfs de plek van haar zus inneemt om mee te gaan met de Noordenwind. Deze man offert vrouwen wordt er gezegd.
Wanneer Wren in de citadel komt blijken dingen toch anders te zijn. Al is de Noordenwind een man die boos, bruut en arrogant is. Hij moet als God beslissingen nemen die voor stervelingen oneerlijk lijken. Wren is een harde tante. De laat zich niet het kaas van het brood eten. Ze haat de Noordenwind en werkt hem zoveel mogelijk in het harnas. Dat zorgt voor vele leuke situaties.

Een mooi verhaal waarin ons beeldend de rijken worden gegeven en we een kijkje krijgen in het leven van de Noordenwind maar ook zeker in het leven van Wren. Ik heb enorm genoten van de dynamiek tussen de twee hoofdpersonages. Er was bij voorbaat al een bepaalde klik tussen deze twee en gaandeweg het verhaal werd deze uitgediept. Er werden kanten blootgelegd van de personages waardoor je bepaalde dingen begreep. De schrijfstijl is zo beeldend dat ik me soms in de rijken maar ook in het kasteel waande. De auteur weet je mee te nemen op avontuur en weet me te interesseren met plottwisten tot het einde van het verhaal.

Meer recensies van Ramonaleest