Advertentie

3,5*
Vakantietijd. Waar laten we het huisdier? Velen zorgen voor een lieve oppas, een plaats in een dierenhotel of soms kan een dier zelfs mee met het eigen baasje. Helaas zijn er ook mensen die anders omgaan met hun dier. Achterlaten op straat, vastbinden aan een boom. Waar gaan deze dieren heen? Vaak naar een asiel. Simone Arts ging ook naar een asiel om goed te weten hoe het er uit ziet en schreef een spannend geheimboek, te lezen vanaf 7/8 jaar. Eerder schreef zij heerlijke leesboeken voor meiden vanaf 10 jaar.

Moos en zijn zusje Loe hebben zomervakantie. De héle zomer thuis en niet op vakantie zoals ‘iedereen’ van school. De ene papa kreeg geen vrij van zijn werk en de andere papa doet niet anders dan klussen in om het huis. Moeten ze ook nog mee boodschappen gaan doen! Moos vindt gamen veel leuker, daarin is hij een held. Niet in dieren aaien. Loe denkt daar anders over. Zij wil een hond.
Door een poster in de supermarkt zijn ze de volgende dag plots vrijwilligers in het dierenasiel! Moos heeft allerlei bezwaren, Loe is helemaal blij dat papa Jef dit heeft geregeld. Ze maken kennis met Ria die de leiding heeft in het asiel en met Vic die ook vrijwilliger is. Ze krijgen een rondleiding, mogen dieren eten geven en helpen bij andere klusjes. Ze gaan zelfs voorlezen in het poezenverblijf! Moos merkt dat Vic vreemde dingen doet. Waarom moeten ze ander en meer voer geven aan de dieren dan Ria zegt als zij ziek is? Waarom loopt hij met een bus spray rond? Moos maakt zich zorgen. Hij vindt de dieren niet meer eng en durft zelfs een grote hond te aaien. Maar wat doet die griezelige Vic bij een restaurant en waarom wil hij de dieren vetmesten? Moos en Loe bedenken een plan. De dieren moeten gered worden!

In dit nieuwe geheimboek gaat het natuurlijk over dieren, maar ook over samenwerken, bang zijn, zorgen voor, verantwoordelijk voelen, durven en je angst overwinnen. In dit verhaal zijn op een leuke manier spreekwoorden verwerkt. Want wie weet waar ‘de hond in de pot vinden’ vandaan komt? In dit boek wordt het uitgelegd, maar je kunt ook bijv. een bezoek aan een kasteel brengen om hierover meer te weten te komen. De aantrekkelijke omslagillustratie is als vanouds verzorgd door Saskia Halfmouw en de passende illustraties bij de tekst door Ivan&Ilia.
Een onderwerp om over na te denken of te bespreken is dierenmishandeling en het eten van dieren. De nachtelijke speurtocht is eng en gedurfd, maar iedereen weet dat je dit eerst met je ouders moet overleggen. Of toch stiekem wel zelf je zaakjes oplossen?
Een vlot lezend geheimboek voor een brede doelgroep dat door een goed opgebouwde spanning ervoor zorgt dat je het héél snel uit wilt lezen! Een leestip voor de vakantie!

Reacties op: Een spannende zomervakantie!

2
Het geheim van het dierenasiel - Simone Arts
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners