Advertentie

Een verrassende Pim & Pom.
De verhaaltjes van deze twee poezen zijn altijd leuk, vaak inderdaad voor de jongere kinderen.
Deze echter is ook leuk voor de wat oudere kinderen die zelf kunnen lezen, maar ook voor de bovenbouw doordat er kunst in is verwerkt.

In duidelijke tekstblokken wordt het verhaal verteld. Het ondernemende duo mag niet mee naar het Rijksmuseum als 'Vrouw' de tentoonstelling over de Gouden Leeuw gaat bezoeken. Nieuwsgierig als ze zijn, gaan Pim & Pom door het kattenluik haar achterna. Door een zijdeur weten ze het museum binnen te komen. Ze ontmoeten vele dieren, de dieren van de afgebeelde schilderijen. Zo ontstaat er een zoektocht van zaal naar zaal, van Het melkmeisje tot een groot scheepsmodel en het beroemde poppenhuis. En dan ineens ontdekken ze de trap die hen naar De Gouden Leeuw leidt. Bestaat hij? Of toch iets anders?

Een vlotlezend verhaal waarbij je met een andere blik leert kijken naar deze kunstwerken in het Rijksmuseum. Aan het eind staan alle dieren die ze hebben ontmoet met de poezen afgebeeld. Daarna zijn de kunstwerken in volgorde van het verhaal afgebeeld met naam en jaartal.

Een museum bezoeken is altijd een goede tip, maar met dit boek in de hand wordt het Rijksmuseum nog leuker! Een speurtocht voor jong en ouder. Door de ogen van een kind leer je anders kijken, ook door dit fijne boek van de hand van Fiep Westendorp. Aanrader.

Reacties op: Kunst en lezen in een leuke Pim & Pom

13
Pim en Pom in het Rijksmuseum - Fiep Westendorp
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker