Tranende ogen door ajuinen
Het boek begint met de 16- jarige Hazel in de praatgroep voor jonge kankerlijders. In deze groep ontmoet Hazel, met haar gebrekkige longen en zuurstoftankje, de eenbenige Gus.
Deze vriendschap leren tot een mooi liefdesverhaal. Samen gaan Gus en Hazel naar Amsterdam om een bekende schrijver te ontmoeten namelijk Peter van Houten. Deze schrijver had hem uitgenodigd om het einde van het verhaal te voorspellen. Jullie vragen zich af "Welk verhaal?", wel dat ga ik jullie vertellen. Hazel had een stukje gelezen in het boek "een vorstelijke beproeving". Het verhaal eindigde met een open einde en dat vond ze niet oké. Zo heeft Hazel een mail gestuurd naar de schrijver Peter.
Het verblijf in Amsterdam is één van de hoogtepunten in het verhaal. Hazel verlegt heel wat grenzen. Zowel mentaal als lichamelijk en dat kan je ook merken bij het Anne Frank Huis. Hazel is een echte doorzetter en dit kan je echt merken in het verhaal.
Bij dit boek kan ik echt zeggen dat mijn ogen tranen door ajuinen. Beetje echt stilstaan bij het onderwerp kanker. Guus en Hazel gingen hier zeer goed mee om. Het was zo mooi om een geheel te zien zowel in het boek als in de film. Dit is echt een aanrader.
Rani