Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

John Green

Artikelen 13 Newsroom 7 Spots 47

John Green is een Amerikaanse Young Adult schrijver. Op vijftienjarige leeftijd ging hij naar een kostschool in Birmingham. Deze school vertoont grote gelijkenis met de kostschool uit Greens debuutroman Looking for Alaska (2005), dat in het Nederlands verscheen als Het Grote Misschien (2010). Internationale bekendheid verwierf hij met de veelgeprezen roman The Fault In Our Stars (2012), over een jongen en een meisje die elkaar ontmoeten bij een praatgroep voor jongeren met kanker. Het boek werd een #1 New York Times Bestseller, werd in vele landen vertaald en is onlangs verfilmd. In Nederland verscheen de roman als Een weeffout in onze sterren en won het in 2013 zowel de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs in de categorie Vertaald als de Dioraphte Publiekprijs. Ook Greens andere boeken werden zeer goed ontvangen. Naast boeken schrijft hij recensies voor Booklist en The New York Times Book Review. Eerder maakte hij samen met zijn broer het populaire videoblogproject Brotherhood 2.0, waarin ze gedurende een heel jaar alleen met elkaar communiceerden via Videoblogs.

Laatste bewerking door Sander Verheijen op 14/02/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Hoe is het antropoceen je tot nu toe bevallen? - John Green Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Liefde voor YA / Evenement: YALTIVAL 2019
06 juli 2019 2 reacties
Liefde voor YA / Music Monday - Here We Go Again! #10
06 mei 2019 4 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken