ontroerend en leuk
Looking for alaska review
‘’I have tried so hard to do right’’
Looking for Alaska begint met een afscheidsfeestje voor een jongen genaamd Miles. Dit feestje word georganiseerd door de moeder van miles. Miles zijn moeder organiseert dit afscheidsfeestje omdat hij naar een andere school gaat, Culver Creek, Alabama.
hij wil naar deze school omdat hij opzoek is naar een ‘Great perhaps’. Dat ‘Great perhaps’ heeft hij van een van de laatste woorden, van bekende mensen, waar hij al hun laatste woorden van kent. Zo wordt in het boek ook nog andere bekende mensen hun laatste woorden geciteerd. Op dat afscheidsfeestje komen zijn vrienden, ook al zijn het maar 2 mensen waar hij soms op school mee praat. Hierdoor is het best wel een mislukt afscheidsfeestje, voor miles was dat geen probleem want hij had dit toch al zien aankomen. Hij was gewend aan het idee dat hij geen vrienden heeft, maar dat zal hopelijk voor hem snel veranderen.
Op zijn eerste dag op Culver Creek ontmoet hij de Colonel en Alaska. Colonel is zijn kamergenoot en Alaska is de beste vriend van Colonel. Miles heeft van de Colonel een nieuwe nam gekregen: Pudge. Dit kwam doordat hij zo dun is. Pudge was vanaf dag 1 al erg geïnteresseerd is Alaska, helaas voor hem komt pudge achter dat Alaska een vriendje heeft, jake. Zijn liefde zal dus onbeantwoord blijven, of niet?
je komt er in looking for Alaska achter wat voor de gekke dingen dingen alaska en colonel allemaal verzinnen en uitvoeren.
De hoofdstukken in looking for alaska zijn aan het aftellen van before naar after. Dus zo luid het eerste hoofdstuk: one Hundred and Thirty-six days before. En het laatste hoofdstuk: one hundred and thirty-six days after. In het hoofdstuk today kom je erachter waar het hele boek naar opbouwt. Omdat je dus weet dat er iets aankomt maar je echt geen idee wat, wil je graag blijven doorlezen. Dit is dan ook een reden waarom ik het boek zo leuk vond. Soms skippen de hoofdstukken wel een aantal dagen zoals 15 dagen. Dit gebeurt vooral wanneer er examens zijn en dan word er geskipt naar het deel waar de examens voorbij zijn.
Wat ik zelf wel vond is dat het soms best lange zinnen zijn om te lezen, dus soms kwam ik een beetje moeilijk door het boek. Soms gebruikte Alaska bijvoorbeeld best wel moeilijke woorden, maar zelf vond ik dat wel interessant om te lezen omdat er verder in de zin meestal toch wel achterkomt wat het woord betekend. Zo leer ik dan toch weer nieuwe woorden en dat vind ik altijd leuk. Uiteindelijk kwam ik toch wel nog snel door het boek.
Het boek is geschreven vanuit het perspectief van Miles halter, de round caracter. Colonel en Alaska zijn de hoofd flat characters. Daarnaast zijn er ook flat characters zoals the eagle, lara en tumaki. Wat ik leuk vind is dat je verder in het boek steeds meer over de hoofd flat charters te weten komt. Wat dan ook dingen verklaart terug in het boek, maar ook voor verder in het boek.
Wat ik zelf heel mooi vond is hoe gebeurtenissen beschreven worden. Het word heel duidelijk en goed geschreven waardoor je, je helemaal kon inleven in het moment. Één van die gebeurtenissen was best wel heftig, maar omdat je je dus zo goed kon inleven in die momenten werd ik er dan zelf ook een beetje emotioneel van.
De schrijver van looking for alaska is John Micheal Green. John is geboren in 1977 op 24 augustus. Hij getrouwd met Sarah Urist Green. Met Sarah heeft hij 2 kinderen. John is een schrijver, youtuber en filantroop. Ook heeft hij zelf een podcast. Zijn boeken hebben meer dan 50 miljoen koppies over de hele wereld. Een paar van zijn bekende boeken zijn: looking for Alaska, the fault in our stars en turtles all the way down.
‘’I have tried so hard to do right’’