Een leuk, wat licht boek

ArjenD 14 juni 2025
“En niemand neemt ooit afscheid als hij je nooit terug wil zien.”

Dit is een mooi, lief boek. Twee zeer ongebruikelijke hoofdpersonen in een onalledaags liefdesverhaal dat veel meer is dan alleen maar een liefdesverhaal. Wat het boek goed maakt is dat mentaal welzijn centraal staat, op een (voor zover ik kan inschatten) geloofwaardige manier. Zonder dweperig, te optimistisch of zielig te worden.

Ik denk dat er veel mensen van dit boek zullen genieten. Ik vond het aardig, maar wat te licht. Met net wat veel stereotype beschrijvingen van rijken en hun liefhebberijen (filmzalen met een verborgen toegang, reptielen met een eigen verzorger, etc). Dat neemt niet weg dat het verhaal op zichzelf charmant is en vrij veel mooie beeldspraak heeft. Ik heb wel kritiek op de vertaling, die is niet overal geslaagd.

Meer recensies van ArjenD