Prachtig boek van Ingrid de Vries

ArjenD 28 december 2025
Auteur Ingrid de Vries is voor mij een van de ontdekkingen van het jaar. Ze schrijft ontzettend mooi en trekt heel veel tijd uit voor de opbouw én de ontwikkeling van karakters. Zo worden ze heel inleefbaar, zonder dat ze voorspelbaar worden. Want De Vries spelt niet alles uit, blijft af en toe ook ietsje impliciet zodat de lezer veel ruimte heeft om beelden en ontwikkelingen zelf in te vullen.

Zo ook in dit prachtige boek waar twee jongens in de VO-leeftijd centraal staan. De ontwikkeling tussen deze twee jongens, in een klas waar er een wordt gepest en de ander geen kleur wil bekennen, maar ze toch met elkaar in contact komen door een schoolopdracht, is zeer lezenswaardig uitgewerkt door De Vries. Daarbij laat ze zien hoe groepsdruk werkt en wat er gebeurt als je echt met elkaar in contact komt. Dit plaatst ze in een kader van twee gezinnen waar ook van alles gebeurt, waardoor de emoties en beweegredenen van de jongens context krijgen en waardoor een enkele verwonderende actie ineens logisch wordt. Absoluut het lezen waard.

Meer recensies van ArjenD