Fantastisch kinderboek, óók voor volwassenen!
MUST READ ALERT!
Want De Wonderverteller is een práchtig avonturenboek. Officieel een kinderboek, maar er zal geen volwassene zijn die niet meedroomt met hoofdpersoon Maria die geniet van de vertelde avonturen van Marco Polo.
Het boek is meerdere boeken ineen. Het is historische fictie (Lida Dijkstra komt in de verantwoording met de hilarische zin: 'Alles wat echt gebeurd is is echt gebeurd, en alles wat verzonnen is niet. Of wie zal het zeggen.'), maar het is ook een avonturenroman, een coming-of-age, een girlpowerverhaal, en gewoon een heerlijk boek. Zo introduceert de auteur 'struikelzinnen', dat zijn zinnen die je beter niet had kunnen zeggen, maar die er toch uitgefloept zijn. Hoofdpersoon Maria heeft er last van, maar ze merkt dat Marco Polo er ook af en toe last van heeft.
Wat is het fantastisch dat er vandaag de dag zulke goede kinderboeken worden geschreven (en als gezegd: ook zeer geschikt voor kinderen met enkele tientallen jaren ervaring). Dit boek verdient een heel groot lezerspubliek, ik weet zeker dat veel mensen van dit prachtboek zullen genieten. Vierenhalve ster, naar boven afgerond.