Soepel leesbaar en origineel boek, maar je blijft wel met vragen zitten.
Wat is ‘De jongen en de hond’ een lastig boek om een recensie over te schrijven zonder met allemaal spoilers te komen. Wat ik in ieder geval wel kan zeggen:
- Het boek leest als een trein
- Het idee achter het boek is origineel
- Het is een Japans boek en volgt geen ‘westerse’ opbouw
- Er gaan nogal wat mensen dood in het boek, maar het is beslist geen thriller
- De hoofdpersoon (een hond) krijgt een duidelijk karakter, gemakkelijk te reconstrueren uit de worden van mensen om hem heen, dit alleen al is erg origineel.
Het boek is ontzettend geschikt om te lezen door een boekenclub, want er is nogal veel van te vinden. Een vraag als: ‘wat is de bedoeling van de schrijver?’ zal zomaar tot een rijk gesprek leiden, want daar is vanuit verschillende blikvelden wat van te denken.
Ik heb het boek met plezier gelezen, maar blijf ook met wat vragen zitten. Eigenlijk is dat ook knap: het boek blijft een tijd knagen. Vier sterren.
- Het boek leest als een trein
- Het idee achter het boek is origineel
- Het is een Japans boek en volgt geen ‘westerse’ opbouw
- Er gaan nogal wat mensen dood in het boek, maar het is beslist geen thriller