Verhaal boordevol mysteries

ReadwithIndra ReadwithIndra
19 mrt 2024

De nieuwe ‘Arendsoog’ is verschenen en ditmaal volgen we Anton opnieuw terwijl hij allerlei mysteries ontrafelt als een echte detective. Dit tweede boek genaamd ‘5 voor 12’ focust zich op de zelfdoding van de meest gehate leerkracht van Utzel. De familie, die niet gelooft dat het zelfmoord was, roept de hulp in van Anton. Al snel doet hij allerlei ontdekkingen over het verleden en begint de tijd te dringen. Zal de moordenaar nog meer slachtoffers maken? Het is vijf voor twaalf…

Het verhaal wordt wederom verteld vanuit het perspectief van Anton. Samen met hem ga je de mysteries waar hij op stuit, ontrafelen. Dit boek bevat zes delen waarbij andere zaken uitgeklaard moeten worden. In ‘Arendsoog’ had ik soms door wie de daders waren en dit keer probeerde ik dat opnieuw te weten te komen. Door je te verplaatsen in de gedachtegang van Anton en tussen de regels te lezen, kan je gelijk het mysterie ophelderen. Natuurlijk is het dubbel zo leuk als je juist zit!
Spanning is aanwezig vanaf de eerste bladzijde. De mysteries komen per deel aan bod en hierdoor wordt het nooit saai. Daar komt bij dat het moordonderzoek terugkomt in al de kleine deeltjes zodat er eigenlijk twee onderzoeken gelijktijdig lopen. Hierdoor wordt het nooit saai.

‘5 voor 12’ bevat verschillende thema’s zoals vriendschap, familie en LGBTQ+. Door deze thema’s zijn er zeker aspecten waarbij lezers zichzelf zullen herkennen.

Een zeer leuk aspect waren de verwijzingen naar Taylor Swift. Als je een fan bent, maakt dat het boek net dat tikkeltje leuker. De auteur is duidelijk fan en dat weerspiegelt zich in de liedjes die aan bod komen in ‘5 voor 12’. Bij mij werden alvast pluspunten gescoord!

Kortom, ‘5 voor 12’ is een boek boordevol mysterie. Je moet het eerste boek niet gelezen hebben, maar om Anton nog beter te leren kennen zou ik dit zeker aanraden. Het verhaal bevat verschillende thema’s waardoor lezers zichzelf zeker zullen herkennen. Een leuke toevoeging zijn de verwijzingen naar Taylor Swift. Het boek krijgt van mij 4 sterren.

Meer recensies van ReadwithIndra