Heerlijke romcom

ReadwithIndra ReadwithIndra
20 mrt 2024

De New Yorkse literair agent Nora Stephens is het tegenovergestelde van de stereotype romcom-heldin. Ze is stoer, heeft een scherpe tong en zoekt beslist niet naar ware liefde. Ze zou echter alles doen voor haar zus, zelfs een zomer doorbrengen op het platteland. Van picknicks in bloemenweiden en dates met aantrekkelijke houthakkers komt echter niks. Nora loopt uitgerekend de norse redacteur Charlie Lastra uit New York steeds tegen het lijf. Dat zou een leuk toeval zijn, ware het niet dat ze elkaar al hebben ontmoet voor het werk… en dat was allesbehalve gezellig.

Het verhaal wordt verteld vanuit één perspectief, namelijk dat van Nora. Zij leeft voor haar carrière en wil zich door niemand van de kaart laten brengen. De enige persoon waar ze heel veel om geeft is haar zus. De liefde die zij voelt voor haar zus Libby, is dan ook prachtig om te zien doorheen het verhaal. Alles zou ze opgeven, waardoor Nora zichzelf vergeet. Eerst komt ze over als een zeer koel persoon, maar al snel merk je als lezer waarom Nora is wie zij is. Ze heeft geen eenvoudige kindertijd gehad en dat weerspiegelt zich in de onzekerheden die zij nu heeft. Persoonlijk vond ik Nora een zeer leuk personage om te volgen. Ze bevat voldoende diepgang en ondergaat doorheen het verhaal zeker een bepaalde groei.

De schrijfstijl van Emilie is wederom geweldig. Je vliegt als lezer door het verhaal heen en onderweg kom je ook nog eens juweeltjes van zinnen tegen. Humor is aanwezig en komt verder aan bod door middel van enkele leuke personages die hun introductie doen doorheen het verhaal. Met clichés wordt er volop gelachen in het boek, maar houden we er niet stiekem allemaal een beetje van?

De norse redacteur Charlie zorgt ervoor dat Nora’s hart een beetje ontdooit. De relatie die ze samen opbouwen wordt mooi weergegeven door de auteur. Niets voelt overhaast aan en je ziet Nora gewoon openbloeien in de aanwezigheid van Charlie.

Kortom, ‘Book lovers’ is een heerlijke romcom boordevol liefde. De relatie tussen de hoofdpersonages wordt langzaam opgebouwd en ook de nodige dosis humor is aanwezig. Ook clichés komen om de hoek kijken en dat maakt het verhaal nog leuker! Het boek krijgt daarom vier sterren van mij.

Meer recensies van ReadwithIndra