Spannend verhaal boordevol actie en liefde

ReadwithIndra ReadwithIndra
20 mrt 2024

In ‘De ongeschikte erfgenaam’ volg je het verhaal van Zarrah. Zij is een luitentant, maar bovenal is ze opgevoed als erfgenaam van een groot rijk. Van twee dingen in haar leven is ze heel zeker. Eén, de familie Veliant heeft haar moeder vermoord. En ten tweede, haar streven naar wraak zal hen allemaal in hun graf doen belanden. Generatieslang woedt er een oorlog tussen Valcotta en Maridrina. In deze strijd zijn er al duizenden landgenoten van Zarrah gestorven. Als zij de leiding krijgt over de stad Nerastis, is ze bereid alles te doen wat nodig is om de Maridriaanse strijdkrachten die haar tegenwerken te stoppen. En om de prins van de familie Veliant, die hen aanvoert, te doden. Dan ontmoet Zarrah een anonieme en knappe Maridriaan en plotseling vraagt ze zich af of al het geweld wel gerechtvaardigd is. Terwijl de ze naamloze man elke avond ontmoet, ontdekt ze dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan eerder gedacht.

In het derde deel van deze serie leren we twee personages beter kennen, namelijk Keris en Zarrah. Zij kwamen al eens aan bod in de eerdere twee delen, maar nu volgen we echt hun verhaal. Goed om te weten is dat ‘De ongeschikte erfgenaam’ zich gelijktijdig afspeelt met ‘Het koninkrijk der bruggen’ en ‘De koningin der verraad’. Als je deze link niet meteen legt tijdens het lezen, kan dit verwarrend overkomen. Het is dan ook aangeraden om de andere delen eerst te lezen.

Het boek begint gelijk spannend en wordt wederom verteld vanuit meerdere perspectieven, namelijk die van Keris en Zarrah. Hierdoor krijg je een inkijk op de levens van de Maridrianen en Valcottezen. Ook de oorlog die woedt tussen de volkeren wordt zo nader verklaard. Door de afwisselende perspectieven weet je ook meer dan de personages. Zo voel je onheil aankomen, maar breekt je hard ook bij bepaalde keuzes. De band die je opbouwt met Keris en Zarrah is sterk, hoewel Zarrah zeker mijn favoriet was. Herkenbare thema’s zoals vriendschap, rouw en liefde komen aan bod. Hierdoor wordt de band die je creëert met de personages nog sterker.

Als je aan dit boek begint, weet je al gelijk dat er één trope centraal zal staan en dat is die vande enemies to lovers. De liefdesrelatie tussen Zarrah en Keris wordt stapsgewijs opgebouwd en je voelt tijdens het lezen zeker de nodige dosis aantrekkingskracht.

Oorlog is de leidraad doorheen dit verhaal dus ook actie komt prominent aan bod. Het leuke aan deze actie is dat Zarrah zeker geen zwak personage is. Ze is een jonge, sterke vrouw die weet wat ze wil. Strijdvaardig baant zij zich een weg doorheen dit verhaal en dat kan ik alleen maar toejuichen.

De vormgeving van het boek is prachtig, zoals we van Boekerij gewend zijn. De gekleurde schutbladen, de gedetailleerde kaart en de character art geven het geheel een luxueuze uitstraling.

Kortom, ‘De ongeschikte erfgenaam’ heeft alles wat je zoekt in een goed boek: liefde, actie en een goed opgebouwde wereld. De personages hebben diepgang en door hun verleden ga je alleen maar meer van ze houden. Een absolute aanrader en daarom vijf sterren.

Meer recensies van ReadwithIndra