Een boek voor jong en oud

ReadwithIndra ReadwithIndra
27 mrt 2024

‘De reis van de jonge ossenhoeder’ is een prachtig geïllustreerd verhaal boordevol wijsheden. Je volgt een herdersjongen, een konijn en een os doorheen het dagelijkse leven. De drie voeren talloze gesprekken waarbij wijsheden gedeeld worden voor jong en oud. Een verhaal over jezelf, anderen, de natuur, …

Vooraf begint de auteur met een uitgebreid voorwoord waar toegelicht wordt hoe ze op het idee is gekomen van het schrijven van dit verhaal. Ook de uitleg van de Chinese filosofie ontbreekt niet. De Drie leren, de drie pijlers van de Chinese filosofie zitten in het boek verwerkt als de drie hoofdpersonages namelijk; de herdersjongen, de os en het konijn. Ieder hebben ze hierdoor een eigen visie en karakter.

Het is een boek waar je de tijd voor moet nemen omwille van de prachtige spreuken en illustraties. De tekeningen zijn schitterend vormgegeven en bevatten veel details. Ook kleur ontbreekt niet en zorgen voor levensechtheid.

Kortom, ‘De reis van de jonge ossenhoeder’ is een boek voor jong en oud. Zelfs kinderen kunnen genieten van dit verhaal zonder de spreuken te begrijpen dankzij de mooie illustraties die aanwezig zijn. Bovendien zit het boek boordevol filosofische wijsheden. Het krijgt dan ook 5 sterren van mij.

Meer recensies van ReadwithIndra