Verhaal boordevol romantiek en vriendschap!

ReadwithIndra ReadwithIndra
9 mrt 2024

‘Midzomerspel’ is het tweede deel in de Dunbridge Academy-serie. In het eerste deel maakten we al kennis met een aantal personages. Waar we eerst Henry en Emma leerden kennen, volgen we in dit deel Victoria en Charles.
Al zolang Victoria zich kan herinneren, is ze beste vrienden met Charles. Altijd als er iets is, kunnen ze bij elkaar terecht. Toch is er één ding dat Tori niet deelt met Charles en dat zijn haar gevoelens voor hem. Ondanks dat is ze toch aan het daten met Valentine, hoewel ze diep vanbinnen weet dat deze gevoelens in het niet vallen met wat ze voelt voor haar beste vriend. Daar komt bij dat de jongens elkaar niet kunnen uitstaan, waardoor Tori en Charles elkaar steeds meer uit het oog verliezen. Bovendien lijkt Charles alleen maar oog te hebben voor Eleanor, die samen met hem de hoofdrol speelt in de theatervoorstelling Romeo en Julia. Tori, die oorspronkelijk mee had willen spelen, besluit zich in te schrijven voor de scriptgroep. Zal ze in staat zijn haar jaloezie onder controle te houden terwijl ze vanaf de zijlijn staat toe te kijken?

Het verhaal wordt, net zoals het eerste deel, verteld vanuit meerdere perspectieven. Charles en Tori komen beiden beurtelings aan bod en hierdoor krijg je als lezer een ruim beeld over de gevoelens van de personages. Bovendien is er een information gap aanwezig, omdat jij weet hoe zij zich echt voelen. Daardoor wordt er spanning opgebouwd want je wil gewoon weten hoe dit verder zal aflopen. Verder vond ik Charles het aangenaamste personage om te volgen. Op bepaalde momenten vond ik Tori zeurderig overkomen door de gevoelens die ze heeft voor Charles die zij continu herhaalt.

De schrijfstijl van Sprinz is heel aangenaam. Het boek leest hierdoor heel vlot en de school komt tijdens het lezen volledig tot leven. Je baant je echt in de gangen van de school en hebt het gevoel de leerlingen te kennen. Daarnaast zijn de hoofdstukken niet te lang en dit draagt ertoe bij dat het tempo van het verhaal hoog ligt. Je vliegt tijdens het lezen door het boek als een trein. Romantiek is vanaf de allereerste bladzijde aanwezig. Je voelt gewoon de liefde die Charles en Tori voor elkaar koesteren. Ze tonen dit uiteraard vriendschappelijk, maar de dingen die zij voor elkaar doen tonen de diepe band die ze hebben. Ik zat echt te duimen voor een goede afloop tussen deze twee.

Het einde bevat een plottwist en daardoor zit ik in spanning te wachten op het derde deel. Ik ben heel benieuwd hoe het verhaal verder zal gaan.

Kortom, ‘Midzomerspel’ was een heerlijk verhaal boordevol romantiek en vriendschap. Het wordt verteld vanuit meerdere perspectieven waardoor spanning continu aanwezig blijft. Op bepaalde momenten kwam Tori zeurderig over, maar dat wordt haar vergeven omwille van de sterke liefde die zij voelt voor Charles. Het boek krijgt daarom van mij vier sterren.

Meer recensies van ReadwithIndra