Fantastisch laatste deel van de duologie!

ReadwithIndra ReadwithIndra
18 mrt 2023

‘Zoon van de Witte Magnolia’s’ is het tweede en laatste deel van de Verboden duet-serie. Ondanks dat ik het eerste deel ‘Dochter van de Scharlaken rozen’ al een tijd geleden las, zat ik meteen terug in het verhaal. De auteur geeft stapsgewijs informatie mee zodat alle gebeurtenissen van deel één nogmaals opgefrist worden.
In ‘Zoon van de Witte Magnolia’s’ volgen we opnieuw Roma en Juliette. Hun relatie is slechter dan ooit, nadat Juliette Roma’s beste vriend Marshall heeft neergeschoten. Roma verwijt zichzelf de Marshalls dood omdat hij Juliette in zijn leven heeft toegelaten. Hij wil koste wat het kost de zaken weer rechtzetten, zelfs als dat betekent dat hij wraak moet nemen op Juliette. Daarnaast lopen de gemoederen in Shanghai hoog op. Er wordt op de straten gefluisterd over een naderende burgeroorlog. Dan duikt er in de stad opnieuw een gevaar op. Juliette en Roma zullen moeten samenwerken om de monsters en de politieke onrust tegen te gaan, maar de grootste vijand blijkt hun eigen hart te zijn.

De schrijfstijl van Gong is schitterend. Er komen veel verschillende personages aan het woord, maar geen enkele keer was ik verward. Ze werkt alle aspecten van het verhaal haarfijn uit en zorgt voor vlotte overgangen. Bovendien is de spanningsboog meteen gespannen en je wil als lezer samen met Roma en Juliette achterhalen waar de monsters vandaan komen.

De relatie tussen Roma en Juliette wordt in dit tweede deel nog verder uitgeklaard. De gevoelens die ze voor elkaar koesteren, kwamen in ‘Dochter van de Scharlaken Rozen’ al volop naar voren. Beiden proberen ze de ander te beschermen en de stappen die worden gezet voelen niet overhaast aan. De beweegredenen van Roma en Juliette zijn ook erg duidelijk omdat het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven. Dit zorgt ervoor dat er geen verwarring ontstaat en verduidelijkt het beeld dat je vormt over de personages. Naast de vertelstandpunten van Roma en Juliette komen ook andere personages aan het woord. Hierdoor wordt de kijk op de situatie in Shanghai beter. Dat is nodig omdat er veel dingen gebeuren in de stad. Onrust loert om de hoek en bepaalde groepen vormen bondgenootschappen.

Daarnaast vond ik het fijn om herkenningspunten van ‘Romeo en Juliette’ terug te vinden in het verhaal. Het is dan ook leuk om tijdens het lezen op zoek te gaan naar de kleine verwijzingen van Shakespeare zijn werk.

Kortom, ‘Zoon van de Witte Magnolia’s’ was een fantastisch laatste deel van de duologie. De personages, Roma en Juliette, zijn leuke hoofdpersonages om te volgen. Spanning is aanwezig vanaf de allereerste bladzijde en de schrijfstijl van Gong is schitterend. Het boek krijgt van mij dan ook vijf sterren.

Meer recensies van ReadwithIndra