Actueel thrillerscenario wat vlot wegleest.
Interne Dreiging van Matthew Quicrk, vertaald door Kees van Weele. 427 p.
Het verhaal gaat over een vermoedelijke aanval op de president James Kline in het Witte Huis en de couppoging die wordt gevolgd vanuit de beleving van de verschillende personages. Geheim agent Eric Hill slaagt erin om de president naar een veilige omgeving te escorteren, echter al snel blijkt dat het een val is, opgezet door collega's, echter welke zijn nog wel te vertrouwen?
Door de 110 hoofdstukjes is het verhaal vlot te lezen. De apart bijgevoegde extra informatie heb je in het begin nodig om een voorstelling te krijgen van de bunker, echter al snel las ik over al deze gebouw- en gangennamen heen, omdat het afleidt van de actie. Het duurde wel tot pagina 250 tot ik er pas echt in zat, maar toen was het een opeenvolging van acties, die aansporen om verder te lezen, zeker omdat de hoofdpersonages voldoende achtergrondinformatie prijs gaven om hun handelswijze te ondersteunen.
Omdat een eerder boek al verfilmd is, heb ik het idee dat de schrijver hiermee in zijn achterhoofd zat tijdens het schrijven van dit boek, want dit is zo makkelijk te verfilmen.