Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Matthew Quirk

Artikelen 1

Matthew Quirk is een Amerikaanse auteur. Hij studeerde geschiedenis en literatuur aan Harvard. Na zijn studie ging hij aan de slag bij The Atlantic, een Amerikaans literair-cultureel tijdschrift voor welk tijdschrift hij vijf jaar lang artikelen schreef over talloze onderwerpen, zoals misdaad, de opiumhandel en de vervolging van terroristen en internationale bendes.

Hij debuteerde met de politieke thriller De 500  (The 500, 2012), een verhaal waarin macht, corruptie en politieke beïnvloeding van de 500 machtigste personen in Washington D.C. centraal staan. Quirks protagonist is student Mike Ford, die zich probeert los te maken van zijn criminele verleden. The 500  werd alom bejubeld en won de Black Ribbon Award en de International Thriller Writers’ and Strand Critics Award, beide voor beste debuut. Ook werd The 500  genomineerd voor de Edgar Allan Poe Award. Het boek werd in meer dan twintig talen vertaald en filmmaatschappij Twentieth Century Fox kocht de filmrechten. 

In 2014 publiceerde Quirk zijn tweede boek, The directive, het vervolg op zijn debuut. Mike Ford is weer terug, maar nu is ook een hoofdrol weggelegd voor zijn criminele broer Jack. Het boek verscheen in Nederland onder twee titels: Het bevel  en Vuistregel.

Laatste bewerking door Gea Kuipers op 10/09/2023
Auteursfoto: Mark Finkenstaedt via site Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken