Wie kun je nog vertrouwen als je eigen mensen het op je gemunt hebben
Na het lezen van het sneak preview voor het nieuwste boek van Matthew Quirk heb ik me meteen ingeschreven bij de Hebban leesclub.
Voor mij een volledig nieuwe schrijver. En ik werd niet teleurgesteld. In het begin dan.
Het verhaal draait om de Amerikaanse president James Kline en degenen die hem beschermen . Geheim agent Eric Hill is een van hen. En nieuwkomer Amber Cody.
Door een interne dreiging ( een complot om d president met geweld af te zetten ) moet de president geëvacueerd worden en wordt er gekozen om hem en zijn vrouw naar Raven Rock te brengen. Een grote ondergrondse bunker. Dan blijkt al snel dat de president allesbehalve veilig is maar dat er onder zijn eigen mensen moordenaars zijn . Het begin van een kat en muisspel ondergronds.
Dat is in het begin spannend maar ik raakte al snel de draad een beetje kwijt. Heel veel namen, afkortingen, een groot gangenstelsel met diverse gebouwen.
Vanaf dat moment moest ik moeite doen om de aandacht bij het boek te houden. Er zitten best nog spannende momenten in , maar ik voelde ze minder.
Ik mistte diepgaande dialogen, had graag meer willen lezen wat er ook buiten de bunker gebeurde.
Het boek geeft wel een mooi inkijkje in de Amerikaanse politiek. Feiten die ik echt niet wist.
Dat Matthew Quirk echt kan schrijven bleek toen ik zijn eerdere boek The Night agent ging lezen. Een heel spannend boek wat ik binnen een paar dagen uit had.
En dan blijft ook nog altijd dat smaken verschillen. Ik heb het boek zeker niet met tegenzin gelezen.
Oordeel dus vooral zelf.
Oordeel dus vooral zelf.