Een actie-thriller van hedendaagse tijd

Heleen Ziere-Lenos Heleen Ziere-Lenos
19 mrt 2024

Voor de Hebban Crew leesclub mocht ik mee doen met het boek Interne dreiging van Matthew Quirk.

De achterflap was veel belovend en ook omdat hij al eerder een boek had geschreven wat door Netflix verfilmd werd te weten Night agent.

En omdat ik die serie gezien had waren mijn verwachting hoor gespannen.

Interne dreiging is een actie-thriller die gaat over de president van Amerika de Verenigde Staten.
Hij moet beschermd worden tegen een dreiging van binnen uit het Witte Huis.

Hij vlucht met zijn crew naar Raven Rock een verborgen bunker. Maar wie is er eigenlijk te vertrouwen en wie niet.

Het boek begint spannend.
Wat opvalt zijn de vele personen die er in voor komen Hiervan vind je een lijst voor in het boek. Ook de bunker waar ze naar toe vluchten is ook uit gebreid toegelicht. Daarnaast vielen de vele afkortingen op. Hiervan zit helaas geen lijst van in het boek. Dit maakt dat het boek wat minder vlot te lezen is.

Wat de auteur knap gedaan heeft is dat het hele boek zich in een dag tijd afspeeld. Dit idee had ik eerst niet ik dacht dat er veel tijd verstreken was.

Voor mij persoonlijk was dit boek niet wat ik er van verwacht had en kabbelde het voor mij hier en daar wat te veel.
Ondanks dat het boek echt meeslepende spannende scènes bevat.

Wel heb ik gehoord dat dit boek ook verfilmd kan gaan worden en daar kijk ik dan wel naar uit. Misschien dat het verhaal dan wat mee tot mijn verbeelding gaat spreken.

Ik heb genoten maar dit boek sprong er voor mij niet uit.

Meer recensies van Heleen Ziere-Lenos