Een psychotisch web van leugens en berdog

Heleen Ziere-Lenos 15 november 2025
Namens uitgeverij letterdelta kreeg ik de kans om Achter haar schaduw van Petra Spark te lezen.
Het is de zevende thriller van haar hand. Mijn eerste kennismaking met haar boeken was Kansloos.

Mijn verwachtingen waren hoog gespannen. Omdat ik zo van haar vorige boek genoten heb.

In Achter haar schaduw maken we kennis met Robin Pauwels samen met compagnon Kevin. Beide zijn zij privé-detectives. Ze willen zich graag bewijzen want de zaken staan er nog niet zo goed voor.

Als er een aanvraag binnenkomt lijkt dit niet zo'n moeilijke opdracht. Ze moeten opzoek naar zakenman Gabor, die plotseling verdwenen lijkt te zijn.
Echter als ze beginnen te zoeken lijken ze in een web van leugens en bedrog verstrikt te raken.

Wie kan je nog vertrouwen en wie spreekt de waarheid.

Het verhaal wordt uit verschillende perspectieven verteld met Robin en Kevin in de hoofdrol.
Doordat Kevin door de opdracht met zijn eigen verleden wordt geconfronteerd lees je in het boek twee verhaallijnen die aan het einde mooi in elkaar vallen.

De personages die Spark beschrijft zijn realistisch en herkenbaar. Ze zijn mooi uitgewerkt waardoor ze tot de verbeelding spreken.
Daarnaast is de opbouw van het boek is subliem. De spanning wordt geleidelijk opgebouwd met aan het einde een onverwachte plot-twist. Deze schrijfstijl is filmisch, er is ruimte over om te fantaseren in je hoofd en er een beeld van te vormen.

Deze thriller heeft alles, is psychologische, spannend en speelt zo met je emoties. Het enige wat je nog kan doen is doorlezen.

Ik heb genoten en vind het een echte aanrader.

Meer recensies van Heleen Ziere-Lenos

Madison is de perfecte vrouw, met het perfecte gezin en het perfecte leven waar iedereen van droomt. Alleen is het één grote leugen... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.