Puur leven
Ik las het boek (e-book) Hannah van Gaby Rasters
Het verhaal neemt je mee in het leven van Maaike een alleenstaande moeder met twee pubbers. Ondank dat ze ook nog werkt als verpleegkundige probeert ze alle ballen hoog te houden.
Als ze van haar vriendinnen een fotografie cursus krijgt voelt het dan ook raar om tijd voor zichzelf te nemen. Maar als ze les krijgt van Oscar een lust voor het oog geniet ze na enige aarzeling met volle teugen.
Langzaam bloeit er iets moois tussen hen op. Wanneer net nadat ze een samenlevings-contract getekend hebben het noodlot toeslaat komt Oscar alleen voor de zorg van de kinderen van Maaike te staan.
In het dagboek van Maaike staat ewn buckelist en die proberen ze af te maken. Met een mooie reis naar Zweden als eindpunt.
Het boek wordt beschreven vanuit verschillende personages maar zijn allen mooi verweven met elkaar.
De puurheid die Gaby op papier kan zetten voelt levensecht aan.
Met een lach en een traan kan je niet anders dan doorlezen.
Personages groeien het hele boek door. Je voelt de pijn en de keuzes die ze moeten maken. Ook de omgeving gaat als een film aan je voorbij. Het maakt je nieuwschierig en ik heb dan ook regelmatig de plaatsen gegoogled.
Wat een prachtig boek over liefde, keuzes, onverwachte wendingen, familiebanden, rouw en loslaten.
De heerlijke vlotte schrijfstijl maakt het een geweldig boek om te lezen.
Kortom ik heb genoten en vind het een echte aanrader.
De puurheid die Gaby op papier kan zetten voelt levensecht aan.
Met een lach en een traan kan je niet anders dan doorlezen.
De heerlijke vlotte schrijfstijl maakt het een geweldig boek om te lezen.
Kortom ik heb genoten en vind het een echte aanrader.