Het kind in mij
Namens Uitgeverij Neckar had ik de eer om het boek Het kind in mij van Melissa Skaye te lezen en recenseren.
In April kwam dit boek uit en dit was mijn eerste kennismaking met deze scrhijfster.
Maar ik moet bekennen niet het laatste boek wat ik van haar ga lezen.
De cover is in wit, blauw en steeds donkerder blauw gemaakt. Je ziet bomen en een silhouet van een persoon. Het heeft iets mysterieus en als je het boek heb gelezen zul je zien dat de cover goed gekozen is bij het verhaal.
Het verhaal neemt je mee in verschillende verhaallijnen die aan het einde allemaal in elkaar vallen. Erg knap gedaan.
Het verhaal gaat over een twee jarig meisje Lexi dat verdwijnt op een camping in Frankrijk. Waar even later ook een camping medewerker Axelle wordt vermist. Toeval of heeft ze toch iets met de andere verdwijning te maken.
Als Katharina een jaar na dit alles nieuwe buren krijgt denkt ze bijna zeker te zijn datt hun dochtertje Lexi is.
De derde verhaallijnen is van Skye haar vader ligt al 18 jaar in een verpleeghuis en zij woont bij haar moeder. Als haar vader na jaren ineens enkele woorden fluisterd gaat Skye op zoek naar de betekenis.
Door de vlotte boeiende manier van schrijven wordt je al gauw in het verhaal getrokken. De pageturners die zijn aangebracht maken dat wegleggen van dit boek en niet verder willen lezen moeilijk wordt.
Personages worden mooi uitgewerkt en naarmate het boek vordert krijg je een goed beeld van de personen.
De omgeving is mooi uitgebreid opgeschreven en geven je een goed beeld al laat de schrijfster ook nog wel ruimte over om je eigen fantasie er op los te laten.
Soms is de plek die ze beschrijft haast voelbaar.
Een boeiend en meeslepend verhaal met heerlijke ingrediënten voor een geweldige thriller
Maar ik moet bekennen niet het laatste boek wat ik van haar ga lezen.
Soms is de plek die ze beschrijft haast voelbaar.