Papua Blues

Samenvatting: ‘Ze zetten me buiten het feesthuis. Ik word gesommeerd mijn bovenkleding uit te doen. Dan beginnen ze me met oorlogskleuren te beschilderen. Ik sta doodsangsten uit.’ Een Papoeapeniskoker die niet past, de bidsprinkhaan zien dansen, bijna verdrinken, voorouders ontmoeten, zwerven door magische wouden, kennisnemen van zielen en geesten. Koos Knol keert terug naar plaatsen in Westelijk Nieuw-Guinea waar hij opgroeide en waar hij jarenlang rondreisde als gids en verzamelaar van etnografica. Hij vertelt nu over unieke ontmoetingen, onverwachte gebeurtenissen en hoe hij zichzelf terugvindt. Papua Blues is een bijzonder boek, dat je meeneemt op reis, geschreven met humor en met passie voor Papoea’s en hun culturen. En altijd plaatst de auteur de verhalen in een bredere context en heeft hij oog voor bijzondere details.
Koos is antropoloog. Hij verzamelde in Nieuw -Guinea niet alleen etnografica maar ook verhalen.

Koos hartstikke bedankt dat ik je boek mocht lezen.
Kaft is foto van Koos tussen Papua leeftijdsgenoten. Je vindt in het boek diverse mooie kleurfoto's
En achterin de uitleg hiervan.

Het boek bestaat uit diverse humoristische, leerzame en vlot geschreven verhalen die Koos door de jaren heen beleeft heeft tijdens zijn reisen naar Nieuw -Guinea. Ik had moeite met het neerleggen van het boek omdat ik gefascineerd werd door de verhalen. Ik leer dingen over de gebruiken van de Papua en dat is boeiend.

Meer recensies van Rianne van der Meer