Moeilijke materie, zeer eenvoudig uitgelegd

RomanieD 07 juni 2023
Na de voorstelling van de zaalshow DNA in CC Het Perron in Ieper heb ik geen seconde getwijfeld om een gesigneerd exemplaar van dit fantastische boek van Lieven Scheire aan te kopen. Lieven Scheire handtekend op naam en blijft zelfs na de show erg gemotiveerd over zijn zaalshow-onderwerpen. Het boek zelf is net als zijn zaalshow opgedeeld in 4 grote stukken, namelijk:
1 - Wat DNA inhoudt
2 - Het nut van DNA
3 - Spelen met DNA
4 - De mogelijkheden met Crisper/Cas

Het volledige boek is enkel en alleen gebaseerd op de menselijke genetica met al zijn mogelijkheden en technologische snufjes. Iedere techniek en ieder onderdeel wordt afzonderlijk tot in details uitgelegd door middel van eenvoudige voorbeeldjes. Hierdoor is het boek in een begrijpbare taal geschreven voor zowel jong als oud. Wetenschap is geen eenvoudige materie, maar samen met zijn vereniging en bedrijf Nerdland doet Lieven Scheire er alles aan om de gecompliceerde materie zo eenvoudig mogelijk uit te leggen. Het boek vormt de ideale basis om verder op te bouwen bij een cursus genetica en heeft ook mij geholpen om door het examen van mijn schoolvak genetica beter te begrijpen en op te lossen.

Meer recensies van RomanieD