Mijn eerste thriller en meteen een goede!

RomySky 02 juli 2025
4 ⭐️

Mijn allereerste thriller! En meteen een geweldige kennismaking met het genre. Van tevoren werd ik gewaarschuwd dat dit misschien niet de beste keuze was voor een eerste thriller, vanwege de langzame opbouw. Blijkbaar ben ik daar juist erg gevoelig voor, want ik vond het fantastisch! De onthulling kwam pas helemaal aan het einde – rond de 85% – en tot dat moment kon ik het boek niet wegleggen. Ik was zó benieuwd!

– Wat dit boek zo goed maakt, is dat het twee verhaallijnen combineert: een gebeurtenis uit het verleden en eentje in het heden. Die zijn met elkaar verbonden, en dat zorgt voor de spanning. Hoe hangen ze samen? Wie zit erachter? Het zet je echt aan het denken.

– Over nadenken gesproken: dit boek stuurt je alle kanten op. Het ene moment weet je zeker dat die ene persoon het gedaan heeft, en het volgende moment moet het wel iemand anders zijn. Dat blijft het hele boek zo doorgaan. Achteraf gezien zaten er subtiele hints in, maar die heb ik toen compleet gemist. Daardoor waren de plottwists aan het einde des te verrassender!

– Alle personages waren erg sympathiek. Ondanks hun soms twijfelachtige gedrag of acties, kon ik ze allemaal toch begrijpen. Ieder van hen heeft een achtergrondverhaal dat verklaart wie ze zijn of waarom ze doen wat ze doen. Dat geeft het verhaal diepgang, en de personages zijn goed uitgewerkt.

Ik heb echt genoten van dit boek en raad het zeker aan. Als je houdt van een verhaal met een langzame opbouw, mysterie en verrassende plottwists, dan is The Only One Left echt iets voor jou!

Meer recensies van RomySky