Een prachtig meeslepend boek
5 ⭐️
Wat een heerlijk boek is dit! Ik las een aantal reviews over dat het te traag zou zijn, maar dit vond ik totaal niet. Dit verhaal is gewoon goed uitgewerkt! Ik liet me gewillig meevoeren door de tijdsperken, levenslessen, ervaringen en gedachtes van Addie, de hoofdpersoon. Een aantal hoogtepunten:
- Van begin tot eind springt dit boek tussen verleden en heden, iets wat ik erg leuk vond. Vooral de stukken over het verleden vond ik interessant, omdat je zo goed begrijpt hoe Addie gevormd is en ik vond het een bijzonder idee om zoveel jaren doorgemaakt te hebben als mens.
- De personages zijn bijna allemaal echt major green flags ( ik irriteerde me alleen aan Henry's beste vriend..) en iedereen was erg likeable. Zelfs de antagonist was zo goed geschreven dat ik hem echt interessant vond, ondanks zijn grillige karakter.
- Er zitten veel levenslessen in dit boek, waar je veel aan kunt hebben als je ervoor open staat. Dit wordt niet belerend beschreven maar op een subtiele manier. Ik ga best wat dingen van Addie overnemen/toepassen in mijn eigen leven!
Dit boek had wat mij betreft alles wat een boek goed maakt. Liefde, verlangen, hoop, ontwikkeling en doorzettingsvermogen, maar ook verdriet, angst, eenzaamheid, spijt en acceptatie. Én, een stukje magie. Echt een aanrader voor iedereen die houdt van meeslepende verhalen. Ik kan niks bedenken wat ik niet leuk vond dus ik kan alleen maar 5 sterren geven!