Advertentie

De titel 'Kwade Trouw' past het boek van Marion van de Coolwijk als een handschoen. En is voor meerdere uitleg vatbaar.
In de thriller 'Kwade Trouw' komt hoofdpersoon Vera tot de conclusie dat haar leven op een dieptepunt is beland. Financieel zit ze nagenoeg aan de grond, de erfenis van haar ouders dreigt haar te ontglippen en haar verslaafde zoon Jonas komt alleen maar langs als hij haar - of haar geld - nodig heeft. Wanneer ze zich in het verzorgingshuis waar ze werkt ontfermt over de oude mevrouw Kanter raakt ze betrokken bij die familie. Als de echtgenoot van de bewoonster bij een misdrijf om het leven komt, verschijnt de verloren gewaande zoon Koen Kanter. Vera voelt zich aangetrokken tot Koen en voor het eerst sinds lange tijd voelt ze weer dat ze leeft.
Met een vlotte pen én oog voor detail beschrijft Marion van de Coolwijk de geschiedenis. Met name de episodes in het verzorgingstehuis komen authentiek over. Het woord thriller is wellicht niet helemaal goed gekozen voor dit boek; suspense is hier meer op zijn plek. Het verhaal verloopt in een rustig tempo en de lezer kan de meeste ontwikkelingen wel inschatten.
Vera is een tamelijk passief karakter. De dingen overkomen haar. Daarnaast laat ze zich eenvoudig manipuleren. Een van de grootste verrassingen in het boek overkomt haar; het is puur toeval en daarom ook wat ongeloofwaardig. Op zo'n driekwart van het boek maakt Vera een verandering door, maar dat maakt haar niet sympathieker.
Het eind is ietwat verrassend, maar ergens knaagt het dat die ontknoping niet helemaal klopt.

Reacties op: Een passende titel

35
Kwade trouw - Marion van de Coolwijk
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker