Luchtige thriller
Wanneer het verhaal beschreven zou moeten worden in 3 woorden zou ik de volgende gebruiken:
* Mild
Het boek Autopsie van Patricia Cornwell valt in het genre thriller. Tijdens het lezen merk je dit ook doordat er moorden gepleegd worden. Het is geschikt voor mensen die niet houden van heel luguber beschreven details. Hierdoor krijgt het een beetje de Baantjer vibe.
* Rustig
Rustig slaat voor op dat het verhaal kleine spanningspiekjes heeft die vervolgens weer afzakken. Dus je leest wel verder om te kijken wat er gebeurt maar je zit niet op het puntje van je stoel.
* Chaotisch
Tijdens het verhaal lopen er veel kleine verhaaltjes door elkaar. Uiteindelijk wordt er wel met de meeste verhaaltjes een onderlinge link gelegd. Maar het maakt het boek wat chaotisch. De schrijfster geeft daardoor het gevoel dat ze niet zo goed wist waar ze met het verhaal heen wilde.
Wat ik positief vond aan dit boek is dat het deel uitmaakt van een serie. Het is deel 25 maar is heel goed los te lezen. Eerlijk gezegd heeft dit boek me nieuwsgierig gemaakt naar de voorgaande delen.
Dus ik zou zeker aanraden om het boek een kans te geven want het is een luchtige thriller met een baantjer achtige vibe. Maar zoek je een boek waarbij je op het puntje van je stoel zit dan kun je beter iets ander uitkiezen.
* Mild
* Rustig