Knap eerste boek van Saskia
Knap eerste boek van Saskia, ik werd getriggerd door de achterflap. Waardoor ik de stouten schoenen aan trok en vroeg of ik het boek mocht lezen. En dat mocht, yeah.
Kate ontvangt na de begrafenis van haar tante een brief van haar. Daarin laat ze Kate weten dat ze twijfels heeft bij het overlijden van een goede vriendin. De tante van Kate heeft al onderzoek gedaan naar het overlijden en ze suggereert in de brief dat ze weleens vermoord zou kunnen zijn om dit onderzoek. Kate is hierdoor behoorlijk van slag.
Om haar gedachten te verzetten vertrekt ze voor een korte vakantie naar Frankrijk. Daar leert ze Tania kennen. Tania is haar geheugen kwijt en weet alleen dat ze uit Nederland komt.
Ze besluiten samen naar Nederland terug te keren om op zoek te gaan naar het verleden van Tania en het onderzoek van de tante van Kate voort te zetten.
Lukt het ze elkaars mysterie op te lossen?
Gedurende het boek krijg je een goed beeld over de karakters Kate en Tania maar ze zijn soms iets te uitgewerkt. Het verhaal trekt je er niet in ook niet na diverse hoofdstukken wat erg jammer is. Er wordt veel herhaald, daardoor wordt het wat langdradig. Sommige zinnen zijn daardoor onnodig lang. Kan haar schrijfstijl zijn maar ik had hier wat moeite mee. Vergeet niet het is niet, in mijn ogen, een echte thriller het is meer een cosy-crime waar meer in had gezeten.
Er wordt langzaam en nogal verhalend naar het plot toegewerkt maar die is er dan ineens dat was erg jammer, alsof er niet meer bladzijdes geschreven mochten worden. Wat ik bedoel met verhalend is dat ‘elk’ kopje thee, koekje en handeling iets te uitgebreid wordt verteld en dat gedurende vele hoofdstukken.
De cover is mooi en daardoor verwacht je een mooi lopend verhaal. Misschien dat Saskia nog wat meer begeleiding kan krijgen, begrijp me totaal niet verkeerd. Ik kan geen boek schrijven en zou dit niveau nog geeneens halen. Maar met de juiste hulp kan haar tweede boek al veel beter zijn en daar kijk ik naar uit. Vooral doorgaan zei Barrie Stevens in de Soundmix shot altijd. Dat geldt nu ook.
Bedankt voor het e-book Book Scout en Saskia Voermans