Dit boek voelt als thuiskomen

Ademloos zitten mijn kinderen in het grote bed te luisteren naar de verhalen van Robin.
Herkenbare verhalen over bijvoorbeeld een oude oma die ziek is. Dat het gesprek opent over mijn oma die dood gaat.
Maar ook de simpelere dingen in het leven als de mooiste bloem willen plukken voor de juf of een verjaardagsfeestje. Mijn kinderen zingen nog steeds over validon en bommerkruit die gingen samen poepen. En de grap van de Mercedes is hier al heel vaak verteld. Een verhaal dat je doet meeleven en doet denken aan je eigen leven.

Alles is herkenbaar ondanks dat het geschreven is in een andere tijdsgeest, past het nog steeds perfect in het nu.

Het boek voelt als thuiskomen. Voorlezen met een traan omdat het zo herkenbaar is, voorlezen met 2 warme kinderlichaampjes tegen me aan en door de verhalen net even wat dankbaarder zijn dat ze daar liggen. Dankbaar voor dit fantastische boek, dat voor altijd mijn favoriet zal zijn.

Meer recensies van Sabine.bewondert