Goede sfeer, te weinig spanning
Een vriendengroep op nieuwjaarsvakantie in een afgelegen lodge in the middle of nowhere en iemand verdwijnt en wordt dood gevonden. Ik was erg benieuwd naar wat er gebeurd was en wie het gedaan had.
Het idee van het verhaal was goed en het begon ook sterk. De sfeer en de omgeving waarin het zich afspeelt is prachtig. Maar tijdens het lezen verloor ik mijn aandacht verschillende keren. De informatie die je tijdens het lezen krijgt, was niet voldoende om het spannend te houden. Het kwam te langzaam. De dubbele tijdlijn werkt goed. In een tijdlijn volg je de personages een aantal dagen voor de moord en de andere na de moord. Het duurde voor mij te lang om uit te vinden wie er vermist en dood was. Tegen de tijd dat dit aan bod kwam, kon ik de vriendengroep niet uitstaan en kon het me niet veel meer schelen. De personages die ik leuk vond waren Heather en Doug en deze behoorde niet tot de vriendengroep. Het grootste deel van het verhaal draait om de vriendengroep en hun geheimen. Aangezien ik geen van de vrienden leuk vond kon ik dus niet echt in het verhaal komen.
Er gebeurden ook wat kleine dingen hier en daar die waarschijnlijk bedoeld waren om het mysterieuzer te maken, maar voelde een beetje aan als lege opvulling. Van het einde heb ik wel genoten, het was fijn geweest als deze spanning ook te vinden zou zijn in de rest van het boek.
Dit bleek niet echt een boek voor mij te zijn. De informatie kwam te langzaam om het spannend te houden en ik kon geen connectie vinden met de vriendengroep. Hierdoor hield het boek helaas mijn aandacht niet vast tijdens het grootste deel van het boek.