Emotioneel en meeslepend
De briljante keuze om het verhaal vanuit de perspectieven van vier unieke individuen te vertellen, creëert een meesterlijke diepte. Elk personage draagt zijn eigen trauma's mee, waardoor de lezer een intiem inzicht krijgt in hun innerlijke strijd. De schrijver weet deze kwetsbare personages zo levensecht neer te zetten dat ik me intens met hen verbonden voelde.
Het eiland vormt een prachtig, maar tegelijkertijd angstaanjagend decor. De flashbacks naar het verleden van de personages voegen een extra laag diepte toe aan het verhaal en onthullen de gebeurtenissen die hen hebben gevormd tot wie ze nu zijn.
Ant Dea weet de lezer aan het denken te zetten over zware thema's als trauma, mentale mishandeling, angst en de grenzen van het menselijk vermogen om te overleven. De schrijfstijl is vlot en meeslepend, waardoor de pagina's voorbij vliegen. Ik kan niet wachten om te ontdekken hoe de verhaallijnen van de vier hoofdpersonages verder zullen evolueren in de volgende delen van deze veelbelovende trilogie. Een absolute aanrader!