Speels zoekboek

Sandra Hutchison 30 december 2025
Konijn is een sok kwijt. Ze zoekt overal, maar hoe goed ze ook kijkt, de sok blijft spoorloos. Tijdens haar zoektocht ontdekt ze wel andere spullen, zoals haar tutu. Wanneer ze uiteindelijk naar buiten gaat, wacht haar een leuke verrassing van haar vrienden.

‘We hebben een verrassing voor je,’ zei Muis.
‘Kijk eens wat we hebben gevonden.’

Gevonden! heeft een eenvoudige, helder opgebouwde verhaallijn die perfect aansluit bij peuters en kleuters. Wat het boek extra bijzonder maakt, zijn de gaten in de pagina’s: speelse doorkijkjes waardoor kinderen, samen met Konijn, onder haar bed, in haar kast en op andere plekjes kunnen turen. Zo worden jonge lezers actief betrokken bij de zoektocht en kunnen ze Konijn helpen haar sok terug te vinden.

De vrolijk gekleurde illustraties maken het voorleesavontuur compleet. Auteur en illustrator Petr Horáček groeide op in Praag en woont inmiddels in het Verenigd Koninkrijk. Van zijn hand verschenen eerder onder andere Het lied van de blauwe pinguïn, Kriebelbeestjes en Moppereend.

Een warm, speels en vermakelijk zoekboek dat uitnodigt om keer op keer opnieuw te lezen!

Meer recensies lees je op de blog indeboekenkast.com

Meer recensies van Sandra Hutchison