Advertentie

Dit mooi vormgegeven prentenboek is al weer het twaalfde boek in de populaire reeks rondom Prinses Arabella. Zowel de tekst als de kleurrijke illustraties zijn het werk van de Nederlands-Amerikaanse Mylo Freeman. Zij werd al meerdere malen bekroond voor haar werk.

In dit nieuwe boek gaat Prinses Arabella een dagje met haar beste vriendjes en vriendinnetjes naar haar eigen museum om daar alle mooie dingen die er tentoongesteld staan te bekijken. Als eerste komen ze in een hal met een enorme spin (Moederspin, Louise Bourgeois). De kinderen zijn onder de indruk, maar niet bang. Deze spin is tenslotte niet echt en voelt heerlijk zacht. Daarna gaan ze de stippen tellen van pompoenen. ( Een kunstwerk van Yayoi Kusama). Het boek toont nog veel meer bekende kunstwerken. De kunstwerken lijken op de originele werken, zijn herkenbaar, maar toch net even anders. Leuk gedaan! Hierdoor zullen de kinderen tijdens een bezoekje aan het museum, misschien wel een kunstwerk uit het boek herkennen.

Later, tussen de beroemde standbeelden in, spelen de kinderen dat ze zelf ook een standbeeld zijn. Wie kan er het langst stil staan? Daarna bewonderen ze de mooie schilderijen. Er zijn zelfs schilderijen waar Prinses Arabella zelf op te vinden is. Als de kinderen de hal met vazen ontdekken vinden ze het wel vreemd dat alle vazen leeg zijn, waar zijn de bloemen gebleven? Maar dat is nog lang niet het vreemdste dat ze in het museum tegenkomen. De kinderen vermaken zich prima, het museum heeft heel wat moois te bieden en er valt veel te ontdekken. Aan het einde van een leuke dag willen de kinderen toch wel weer naar huis. Waarom? Om zelf aan de slag te gaan en een mooi schilderij of ander kunstwerk te maken!

De zeer kleurrijke illustraties in het boek Prinses Arabella in het museum sluiten goed aan bij de tekst. Het boek leent zich prima als voorleesverhaal, maar het is ook al een feestje voor kinderen om zo nu en dan gewoon even door het boek te bladeren. Er staan tussen de andere illustraties een aantal bekende kunstenaars afgebeeld, hierdoor kan het boek ook voor de wat oudere kinderen (en zelfs voor volwassenen) leerzaam zijn. Toch zal dit boek vooral de fantasie van jonge kinderen flink weten te prikkelen. Het zou ze kunnen motiveren om zelf aan de slag te gaan om, net als de kinderen in het boek, hun eigen kunstwerken te gaan maken.

Meer recensies lezen? Indeboekenkast.com

Reacties op: Met Prinses Arabella naar het museum

24
Prinses Arabella in het museum - Mylo Freeman
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners