Fantasy maar toch ook niet
Het vorige boek, The Poppy War, kreeg ik van mijn vriend die het vond op een rommelmarkt voor €1 en de cover mooi vond. Ik moest er even in komen en dat gold voor mij voor The Dragon Republic net zo. Ik moest er echt weer even inkomen en zo veel verschillende complexe namen en relaties tot elkaar. Maar man, als je er eenmaal in zit laat het boek je niet meer los!
Het is een fantasy boek (over shamans en goden) maar gebaseerd op Chinese geschiedenis. Wat ik prettig en verfrissend vind is dat dit boek zich richt op relaties en verhoudingen tot elkaar, karakterontwikkeling en strategieën en niet op romantiek en smut. Hierdoor doet het boek recht aan de geschiedenis.
Ik wil eigenlijk 4,5 sterren geven, dat kan helaas niet, net geen 5 sterren omdat ik in situatiebeschrijvingen en bewegingen van karakters soms details mis (zo ligt Rin in 1 zin op haar buik op de grond en staat Nezha tegen een muur en de volgende zin legt Nezha z’n hoofd op haar borst en legt zij haar kin op z’n hoofd en daar mis ik dan in hoe het van de ene situatie de andere wordt).
Ik ga direct beginnen aan The Burning God!!
Ik ga direct beginnen aan The Burning God!!