Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een verrassende ontknoping !

Sheila1976 25 mei 2023
Ik mocht dit boek lezen voor de leesclub van "Verloren pelgrim". Het verhaal interesseerde mij om verschillende redenen : de belofte van een beklemmende thriller tegen de achtergrond van de Camino, een moord, een mysterieuze pelgrim (Johan) en een psychiatrisch verpleegkundige (Bruno) die de man moet proberen te doorgronden. Het boek leest vlot weg, de dialogen zijn helder en vaak met korte zinnetjes. Hier en daar vind je ook wel mooie omschrijvingen van de gemoedstoestand van Bruno terug. Het verhaal start met de nodige spanning, in het 2e deel zakt de suspense weg en ik begon me af te vragen of ik nu echt nog een thriller aan het lezen was. Je komt hier meer te weten over het verleden van Bruno en het verdriet dat hij met zich meedraagt. Dit wordt wel heel mooi en inlevend verwoord door de auteur. Toch blijft hier ook nog een onderhuidse spanning aanwezig doordat Johan iets meer dan toevallig blijft opduiken. Je wordt getriggerd om door te lezen want je wil hem doorgronden. En je geduld wordt beloond, want in het 3e deel stijgt de spanning weer en leidt tot een ontknoping die ik niet had zien aankomen !

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Sheila1976

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

Bloedspoor in de wijngaard en Wraak op Île Sordou: de nieuwe wervelende cosy crime van M.L. Longworth.