Advertentie

Het boek Roborangers heb ik ervaren als een leerzaam, spannend en vooral een humoristisch boek.

Roborangers gaat over Chip die woont bij zijn vader Christopher. Zijn vader werkt bij RobotWerk. Dit is een fabriek waar allerlei robots worden gemaakt. Chip zijn vader is de slimste robotmaker die er is en is er dan ook dag- en nacht mee bezig om robots te maken en te verbeteren. Hierdoor is Chip vaak alleen. Gelukkig heeft hij zijn beste vriend, Bos, waarmee hij vaak het computerspel 'Roborangers' speelt. Wanneer Chip en zijn vader van het werk naar huis lopen, ligt er een kleine, witte robot voor hun voordeur. Deze robot heeft meer in petto dan Chip had gedacht...

Toen ik dit boek voor me had, wist ik door de voorkant dat het boek over robots zou gaan. Dit kwam door de vele illustraties die te zien zijn op de voor- en achterkant. Zelf ben ik hier niet zo weg van, maar ik wilde het uiteraard een kans geven. Tot mijn verbazing vind ik het een erg leuk boek. Vooral hoe het boek is opgebouwd. Het boek bevat tussendoor het verhaal leuk vormgegeven strips die duidelijkheid scheppen bij het verhaal. Ook las ik dat er woorden in het verhaal werden uitgelegd die door kinderen als moeilijk kunnen worden ervaren. En natuurlijk: de humor die erin voorkomt is erg leuk. Ik heb vaak hardop moeten lachen. Het is typische humor voor kinderen (maar ook voor volwassenen ;-)).

Onlangs heb ik het boek aangeraden aan een leerling uit mijn klas en hij was gelijk onder de indruk toen ik wat over het boek vertelde. Hier werd ik ook enthousiast van! Ik ben blij dat ik dit boek mocht ontvangen om zo meer kennis te maken met robots, maar ook dat ik mijn kennis in kinderboeken mocht verbreden.

Kortom: plezierig boek met een wending die ik niet had verwacht... Mooi gedaan Tineke!

Reacties op: Een boek vol humor!

11
RoboRangers! - Tineke Honingh
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners