Indringende en aangrijpende roman

sjoerdsik sjoerdsik
27 mrt 2024

Sla ons met medelijden biedt een rauwe blik op het leven in een orthodox-protestants gezin, gekenmerkt door strenge regels en een verstikkende sfeer. De autobiografische roman onthult de pijnlijke gevolgen van een vader met een strikte leer en een moeder geobsedeerd door netheid, beiden getekend door oorlogsherinneringen. De zoektocht naar identiteit van de oudste zoons wordt hartverscheurend beschreven, ondanks de harde ontkenningen van hun ouders. De schrijver toont moed door eerlijk de diepe wonden van zijn jeugd bloot te leggen, waardoor dit boek een krachtige en ontroerende leeservaring biedt. Ik zou dit boek aan iedereen kunnen aanraden.

Meer recensies van sjoerdsik