Advertentie

Het boek gaat over het huis van de toekomst. De schrijvers bedoelen hiermee: een duurzaam huis (dat lang blijft bestaan en daarbij niet belastend is voor het milieu). Technieken die ervoor zorgen dat we zuiniger om gaan met energie, water, etc. De schrijvers nemen je mee in een spannende zoektocht naar een toekomst met duurzame techniek. Dit alles is op een interessante, begrijpelijke (kinderlijke) manier verteld: hoe kunnen we elektriciteit opwekken zonder het milieu zwaar te belasten (zo min mogelijk uitstoot van CO2). Ook wordt er onder andere gekeken hoe we drinkwater schoon kunnen houden.

Het boek is geschreven voor kinderen, ouders en leerkrachten, met als doel om komende jaren vindingrijke mensen aan te trekken. Dit begint al met het idee om kinderen nieuwsgierig te maken naar deze milieuvriendelijke oplossingen. Het is goed als kinderen op een bepaalde leeftijd al kennis op kunnen doen met betrekking tot het milieu en de toekomst. In dit boek ontdek je de werking van de kraan, de verwarming, het riool, het afval, aardgas, de elektriciteit, voedsel en (dat vonden ze bij ons erg interessant) je mobieltje/internet.

De fraaie illustraties (die veelvuldig aanwezig zijn) verduidelijken op een fantastische manier het verhaal dat verteld wordt. Op verschillende manieren wordt iets duidelijk gemaakt: door informatie te lezen, illustraties te bekijken, zelf op onderzoek te gaan in je eigen huis, maar vooral de proefjes mogen doen. De illustraties zijn speels, waardoor het interessant en aantrekkelijk is maar ook leuk om door het boek te bladeren. Wat erg origineel is, is een envelopkaart achter in het boek, waarbij je een Wonderwel-bedankje kunt sturen naar bijvoorbeeld een installateur of uitvinder.

Meer recensies? indeboekenkast.com

Reacties op: Huis van de toekomst

1
Wonderwel - Marlie Hollands Hans Wilschut
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners