Het beste bod

Sophie77 Sophie77
22 mrt 2026

Het beste bod is het energieke en geestig debuut van Marisa Kashino, dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de overspannen huizenmarkt in Washington. Centraal staat Margo, een ambitieuze vrouw die samen met haar man Ian al elf keer tevergeefs heeft geboden op een huis. Wanneer het perfecte huis in zicht komt, slaat de obsessie toe.
De overspannen situatie op de huizenmarkt is een actueel thema dat Kashino gebruikt om er een psychologische , satirische thriller van te maken. Je leert Margo kennen als een nieuwsgierig en onschuldig rondneuzend hoofdpersonage bij de toekomstige verkopers, maar haar gedrag ontspoort geleidelijk in obsessief gedrag. Als lezer zit je in het hoofd van Margo. Margo is grappig en gevat, maar ook een manipulator en emotioneel onvolwassen. Als lezer merk je dat Margo een morele grens overgaat om dichter bij haar droomhuis te komen. Hierdoor vind je Margo ook irrationeel en leugenachtig.
De auteur heeft een vlotte pen. Schrijft helder en humoristisch. Gelukkig! Want de personages zijn niet uitgediept en eerder vlak. Er zit ook een bepaalde slordigheid in de verhaallijn
Margo is geen vanzelfsprekende hoofdpersoon. Haar impulsiviteit, irrationaliteit en egocentrisch gedrag wekken weinig sympathie. Naast Margo is er Ian, haar man, die niet tegen haar op kan.
Ik heb het boek niet als een thriller ervaren eerder als dark comedy. Misschien is de laatste zin van het boek wel de spannendste.
Het beste bod is een fris geschreven maar blijft niet kleven.
Het is ideaal voor lezers die houden van psychologische spanning, ongemakkelijke humor en verhalen waarin de grens tussen redelijk en absurd langzaam vervaagt.

Meer recensies van Sophie77