Vlot verhaal dat nergens echt weet te verrassen

Sunshyme Sunshyme
19 mrt 2022

Hoewel de omslag nog wel wat diepgang en mysterie lijkt te beloven, is het al vrij snel helder waar het hele verhaal heen gaat. De nogal platte seksscènes zijn niet aan mij besteed en persoonlijk had ik het veel sterker gevonden als juist die momenten van lust werden omschreven zoals vrijwel altijd de aanloop ernaartoe. Huff weet die spanning tussen de personages vaak mooi weer te geven met fraaie omschrijvingen, heel beeldend. Juist het expliciete van diverse seksuele handelingen werkte nadelig voor de beleving van die momenten. Misschien is 'typisch Hollands' te makkelijk om dit op te schuiven, het zal een bewuste schrijfkeuze zijn geweest om alles zo nadrukkelijk te benoemen, maar ieder zijn smaak natuurlijk.

Verder is het een vlot verhaal met deels boeiende personages en een leuke, beeldende setting van het Amsterdamse corpsleven. De ik-persoon en Matt komen sterk naar voren, de B-personages zijn echter minder interessant. Zodoende had de gebeurtenis richting het einde wat mij betreft nauwelijks impact, terwijl je daar binnen dit verhaal zoveel meer lading en emotie aan had kunnen verbinden. Dat maakt van Niemand In De Stad een lekker studentikoos avontuur, met soms de waan van een kleine reisgids met alle namen en locaties in Amsterdam. Een beetje als popcornvermaak op tv, waarbij een film lekker makkelijk voorbij gaat. Niks mis mee, al had je er soms wel meer van verwacht of gehoopt.

Meer recensies van Sunshyme