Bridgerton vibes
De moedige miljonairszussen is het tweede deel uit de De dochters Davenport-serie van Krystal Marquis. Het boek vertelt het verhaal van vier jonge vrouwen uit de eerste rijke zwarte familie in het Chicago van de jaren 1910. Helen Davenport wil graag in het familiebedrijf stappen en richt zich op het ontwikkelen van een racewagen. Haar zus Olivia zet zich in voor de burgerrechten. Hun voormalig dienstmeisje Amy-Rose opent haar eigen kapsalon en vriendin Ruby’s huwelijk wordt overschaduwt door een roddel. Ondanks alles zetten de vier dames toch door en blijven ze strijden voor onafhankelijkheid en erkenning.
Ik vond het in het begin heel moeilijk om het verhaal te volgen door de vele personages. Elk hoofdstuk wordt verteld uit het perspectief van één van de vier dames en vooral in het begin ging het mij ook wat te snel. Ik heb het eerste boek niet gelezen waardoor het verhaal moeilijk te volgen was en ik pas na een 50 tal pagina's eindelijk in het verhaal kwam. Ik denk dat ik het eerste boek maar eens moet lezen en dan het tweede opnieuw om alles goed te begrijpen. Maar dat maakt niet dat het geen mooi boek was. Haar schrijftstijl en beschrijvingen zorgde ervoor dat ik mij in die periode waande. Denk aan balzalen, de prachtige kleren,… In het boek komen heel wat thema’s aan het bod zoals liefde, familie, vriendschap, racisme, sociale klasse, … Leuk weetje is dat dit verhaal geïnspireerd is op een echt bestaande familie.
Ben je fan van Bridgerton en historische romantiek dan kan ik je dit boek zeker aanraden.
Bedankt uitgeverij Zomer & Keuning dat ik dit boek mocht recenseren.
Bedankt uitgeverij Zomer & Keuning dat ik dit boek mocht recenseren.