Mooi verhaal over onverwachte vriendschap
'Het vuur tussen jou en mij’ is het tweede deel in de Elements-serie. Het boek gaat over de onverwachte vriendschap tussen de tegenpolen Logan en Alyssa. Zij is extravert, hij stil en gesloten. Logan leeft samen met zijn moeder in armoede en overleven dankzij voedselbonnen of wanneer zijn broer Kellan inspringt met de boodschappen. Logan heeft een drugsverslaving door toedoen van zijn verslaafde en gewelddadige ouders. Alyssa is van rijke komaf maar haar band met haar moeder is niet zo hecht als die met haar zus. Ze leren elkaar kennen en groeien tijdens hun vriendschap naar elkaar toe. Plots verdwijnt Logan uit haar leven zonder iets te laten weten gedurende 5 jaar. In die tijd zit hij in een afkickkliniek en komt dan terug om het huwelijk van zijn broer en de zus van Alyssa bij te wonen. Hierdoor zien ze elkaar weer voor het eerst na zijn verdwijning. Komt het nog goed tussen hen?
'Het vuur tussen jou en mij’ is heel vlot geschreven waardoor het moeilijk was om het boek opzij te leggen. Ik was altijd heel nieuwsgierig om te weten wat er verder ging gebeuren. Het verhaal wordt afwisselend uit het perspectief van Logan of Alyssa verteld. Hierdoor leer je beide heel goed kennen en waarmee ze te maken hebben. Ondanks hun verschillende achtergronden ontstaat er een mooie vriendschap waarbij ze echt op elkaar kunnen leunen zowel in goede dagen als de slechte dagen.
Er komen heel wat gevoelige onderwerpen zoals armoede, druggebruik, eenzaamheid, huishoudelijk geweld, familieproblemen en omgaan met kanker en de behandeling ervan aan bod. De stukken waarin het huishoudelijk geweld aan bod kwamen vond ik heel aangrijpend en heftig om te lezen. Het is jammer genoeg een thema dat vaker voorkomt dan we denken. Ik vond het een heel mooi en aangrijpend verhaal om te lezen.
Het eerste deel uit de Elements-serie heb ik niet gelezen maar aangezien beide personages elkaar leren kennen in dit boek denk ik dat je deze gewoon op zich kan lezen maar ik ben nu wel benieuwd naar het eerste deel.
Bedankt Zomer en Keunig voor het review exemplaar.
Bedankt Zomer en Keunig voor het review exemplaar.