Mening bijgesteld

Teraro1969 14 oktober 2025
Dat dit verhaal grootdeels wordt verteld vanuit het perspectief van de kat is gezien de titel natuurlijk geen verrassing. Het gegeven vanuit zo'n bijzonder perspectief te vertellen is niet vernieuwend. Ik had wat dat betreft wel eens - beslist origineel - een verhaal gelezen, verteld door een schildersdoek. Het wordt meestal niets tussen Japanse schrijvers en mij. Heb me verschillende malen aan Murakami gewaagd maar ook dat werd niks. Aan dit boek was ik kennelijk ook al eens begonnen een aantal jaar geleden. Sommige passages in de eerste 100 pagina's kwamen me zodoende bekend voor. Ik was het blijkbaar vergeten. Ik snap waarom ik het boek toen niet uitgelezen had. Er zit iets kinderlijks in die Japanse schrijverei waar ik me maar moeilijk overheen kan zetten. Maar vandaag heb ik de laatste 100 bladzijden 'gedaan'. En ik stel mijn eerdere beoordeling van 1 ster toch naar 4 sterren bij. De reis die Satoru en Nana maken brengt het duo kriskras door Japan en schept een hartverwarmende band tussen man en kat. Het eind van het liedje is natuurlijk verdrietig, maar wel passend. Een mooi verhaal om in anime-stijl te verfilmen.

Meer recensies van Teraro1969

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Verpletterende liefdesroman met spannende plotwendingen, tegen de achtergrond van ruige, bedreigde natuur. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.