Als niet alles is wat het lijkt te zijn.....

TGEv 16 februari 2026
Proost!! Neem een lekker kopje thee en lees met mij mee……….
Een kleine 2 weken geleden kwam het nieuwste boek van Esther Stui uit: Niet alles is wat het lijkt………. Voordat ik daar verder op in ga even dit: weer een absoluut meesterwerk van Esther……….. Ergens begin vorig jaar kwam ik bij toeval bij 1 van haar boeken uit via mijn e-reader abonnement: God Jul en later Pencarrow. Daarmee is een ‘verslaving’ geboren, want stuk voor stuk zijn het warme, feelgood-pareltjes (uit toen nog) het Zeeuwse, maar tegenwoordig vanuit het hoge noorden: Zweden. Ik was een van de gelukkigen die het boek al eerder mocht lezen. Wat héét: het boek lag op een donderdag in mijn digitale brievenbus en heb het (bijna) aan één stuk uitgelezen wat overigens wel een latertje werd die avond: een uurtje of 2-half 3 toen ik de e-reader uitzette.
Wanneer Alexa, die windturbinemonteur is, samen met haar maatje en collega Niels uitverkoren is om een aanvullende opleiding voor een nieuw windturbine in Denemarken te doen is ze meteen om…….. niet geheel toevallig want haar opa blijkt uit Denemarken afkomstig te zijn, een opa die ze nog heeft gezien. De opleiding gaat enkele maanden duren, maanden die ze vooral ook wil benutten om haar opa te vinden. Op een oud adres van hem blijkt nu de vicepresident van Wind Force, haar werkgever, te wonen. Een lange zoektocht volgt. Intussen is er werk aan de (windmolen)winkel….. dat uitloopt op een onvoorziene tragedie.
Veel meer wil ik niet verklappen, je moet het echt zelf lezen en voelen, want weer is Esther er in geslaagd je aan de hand mee te nemen op dit avontuur. Mede door haar gedetaillerde beschrijving van de natuur in Denemarken wil je er toch zelf gaan kijken!
Haar manier van schrijven spreekt mij erg aan en wat vooral ook een connectie legt: vaak komen personen uit eerdere boeken later nog een keer ter sprake!!
De blogtour voor ‘Niet alles is wat het lijkt’ is zo mooi om te lezen wat andere lezers er van vonden.

Meer recensies van TGEv

Hoe ver ga jij voor het huis van je dromen? Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.