Dubbel gevoel

Thebookcookieandtea 28 december 2025
Je eigen verhaal maken gebaseerd op Jane Austen's verhalen? Dat kan!

Dit is geen gewoon boek, dit is eigenlijk een spel! Je speelt Elizabeth Bennet en het doel is om...tja...een partner te vinden! Maar let op elke keuze heeft effect op hoe het verhaal loopt. Je kan zelfs uitstapjes maken naar andere klassiekers van Jane Austen.

Het idee is gaaf, de tekeningen die erin zitten zijn aardig. Maar het is toch ergens wel een lastig spelletje. Je moet je punten bijhouden net als al je 'failings' en slechte eigenschappen die behoorlijk oneindig lijken.
Soms kreeg ik ook het gevoel dat je ook echt alleen maar de verkeerde keuzes kon maken. Na 3x opnieuw doen en weer te hebben 'gefaald' was ik er wel even klaar mee.

Het spel/boek liet een dubbel gevoel achter. Ergens vond ik het heel grappig anderzijds ook wel frustrerend. Want tja je wil toch wel het goede einde hebben. Ook vond ik het wel overdreven hoe snel je intelligentie punten en fortune punten eraf werden gehaald.

Meer recensies van Thebookcookieandtea