Magisch en uniek
(Ik kreeg een recensie exemplaar voor de blogtour)
De eerste edelsteen is een bundel van de eerder uitgegeven boeken van De legendes van Pendar. Het verhaal begint vanuit Jake’s perspectief, gaat dan over naar Juul en vervolgens ontmoeten we Lira. We ontmoeten Jake op zijn laatste schooldag en leren veel over het leven van hem en zijn vriendin Juul. Alles lijkt normaal tot ze op een avond het bos in lopen en zich later weinig meer herinneren. Wanneer ze de volgende dag naar hun favoriete bibliotheek gaan blijkt onze normale, saaie wereld toch niet zo saai te zijn en vol met magie te zitten. Gebeurtenissen worden in gang gezet en met het kleine beetje informatie dat Jake en Juul bezitten moeten ze nu proberen een hele hoop te redden.
Het duurde voor mij even voordat ik echt in het verhaal zat. Voornamelijk omdat we beginnen vanuit een normale tienerjongen terwijl er nog niet heel veel gebeurt. Het duurde voor mij dan ook even voordat ik door had waar alles naar toe ging, maar zodra we de eerste vragen als lezer konden stellen was mijn interesse gewekt. Wat is er met Jake en Juul gebeurt? Was dat echt? En hoe kan het dat alles nu opeens in gang wordt gezet?
De schrijfstijl las snel weg en wist de spanning te wekken. Wel moest ik soms een paar keer opnieuw lezen om te zien hoe we opeens van het een in het ander waren beland. Er gebeurt ontzettend veel in het verhaal en soms voelde het net iets te snel voor mij persoonlijk. Toch ben ik heel nieuwsgierig wat er nu allemaal echt gebeurd en hoe onze karakters hier zijn gekomen. Jennifer weet heel goed die vragen bij de lezer op te wekken en de spanning vast te houden.
Het verhaal veranderd van perspectief. We beginnen vanuit Jake, dan Juul en uiteindelijk Lira. Waar het perspectief van Juul begon waar dat van Jake stopte, kwam dat van Lira een klein beetje uit de lucht vallen.. en toch ook weer niet. De boeken zijn gebundeld en het boek zelf is dan ook opgedeeld in meerdere boeken. Boek 3 (als ik het goed heb onthouden) is waar het verhaal van Lira begint. Dit is heel anders dan dat van Jake en Juul, maar misschien nog wel spannender. Ook hier krijg je als lezer een hoop vragen, maar ook een hoop spanning en emoties. Lira is een doorzetter met een goed hart en het lezen van haar verhaal met de veranderingen die ze doormaakt was mijn favoriete deel van het boek. Ik ben ontzettend benieuwd hoe de verhalen uiteindelijk samen komen!
De eerste edelsteen zit vol actie, spanning, magie en vragen, maar ik vond het soms ook lastig om in het verhaal te blijven. Ik durf niet goed te zeggen waarom, maar ik denk dat het voor mij soms iets te snel verliep. Toch zou ik het boek zeker aanraden omdat het verhaal heel origineel is en vol potentie zit (zeker na dat einde!). Daarnaast denk ik dat het misschien ook iets is wat ik persoonlijk had en zeker niet voor iedereen waar hoeft te zijn.
Naast dat het verhaal origineel is en vol zit met magie heeft het ook goede karakter development. Dat van Lira was zeker mijn favoriet, maar ik denk dat Jake en Juul ook veel gaan leren over hunzelf en hun nieuwe levens. Achter de missende herinneringen zit ook een groot avontuur te wachten en naast leuke karakters zoals Aug is er nog zo veel meer te beleven!
Ik geef het boek voor nu 3 sterren, maar ben zeker heel benieuwd naar deel 2 en alle avonturen die zich verder zullen ontvouwen!