Advertentie

Titel: Zeven tinten wit
Auteur: Remmelt Mastebroek
Genre: roman
Recensie door: Titia de Haan

‘Zeven tinten wit’ is een indringende roman over de diepe liefde die is in de loop der jaren gegroeid tussen Sil en Gabriëlle. Elke dag zijn ze God dankbaar voor wat Hij hen in elkaar geeft: praten over hun diepste gevoelens, gezelschap, humor en genieten van seksualiteit. Hoe langer ze elkaar kennen, hoe meer die liefde groeit. ‘Meer dan gisteren, maar minder dan morgen’ zeggen ze regelmatig tegen elkaar.

Door een ingrijpende gebeurtenis is die liefde ineens niet meer zo vanzelfsprekend, ze groeien uit elkaar en kunnen elkaar niet meer bereiken, omdat ze elkaars liefdestaal niet meer spreken. Voor Sil is dat aanraking, want praten lukt niet meer. Gabriëlle wil graag eerst van zich afpraten voordat zij toe is aan aanraking. Gabriëlle praatte altijd al graag, maar zóveel? En is de lichamelijke liefde niet te belangrijk geworden voor Sil? Beiden voelen zich hierin eenzaam, afgewezen en onbegrepen. Wat altijd vanzelf ging, lukt niet meer. Sil verliest de drive om nog te willen leven en Gabriëlle maakt zich grote zorgen om hem als hij op een dag weg gaat zonder te zeggen waarheen. Komt dit ooit goed?

Door een bijzondere ontmoeting op een dieptepunt bij Sil, komt hij op het idee naar Patmos te gaan, een eiland waar hij bijzondere herinneringen aan heeft. De harmonie op dit bijzondere eiland wordt verstoord, omdat het drinkwater opraakt. Sil wordt meegesleurd in de paniek die ontstaat en dat zorgt uiteindelijk voor een keerpunt.

Een integere roman met een rauwe, zintuiglijke, beeldende schrijfstijl over de liefde tussen een man en een vrouw. Vanuit beider perspectief leer je de ander en henzelf goed kennen vanaf het begin van hun relatie, kruip je in hun huid, ga je met hen mee, voelt hun liefde, maar ook hun verdriet, worsteling, onmacht, wanhoop en verlangen naar troost en liefde van de ander.

‘Zeven tinten wit’ wil enerzijds een tegenhanger zijn voor ‘50 tinten grijs’ waarin geliefden uit elkaar worden gedreven en de kloof onoverbrugbaar is geworden. Anderzijds is deze roman ook een aanzet tot een opener gesprek over en het meer durven genieten van intimiteit in een duurzame relatie onder christenen. De auteur laat zien dat zowel het delen van je diepste gevoelens en het genieten van lichamelijke liefde door God gegeven en onmisbaar zijn voor intimiteit, verbinding, geluk in je relatie en dat de kloof is te overbruggen door elkaars liefdestaal te kennen en te willen spreken.

Om te bestellen zie: https://scholtenuitgeverij.nl/shop/boeken/zeven-tinten-wit/

Zie ook:
https://www.remmeltmastebroek.nl/
https://www.nporadio5.nl/gemist/audio/337332/remmelt-mastebroek-over-zijn-boek-zeven-tinten-wit
https://www.nporadio5.nl/onderweg/nieuws/10650/remmelt-mastebroek
https://visie.eo.nl/2019/03/remmelt-mastebroek-in-onderweg/
https://www.rd.nl/boeken/remmelt-mastebroek-schrijver-met-een-luisterend-hart-1.1370611

Reacties op: Meer dan gisteren, maar minder dan morgen

4
Zeven tinten wit - Remmelt Mastebroek
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,95
E-book prijsvergelijker